Zaterdag 30 september 12.30 uur
Een exclusief concert van het Ragazze Quartet bij Feijn!


De vakantie is begonnen!
Welke titels gaan er met u mee op reis?


Boekhandel Feijn
De grootste boekhandel in Alkmaar met ruim assortiment in alle genres. Ook kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie in een van onze gezellige zitjes.


klassiek is ook feijn
Wij hebben een ruim assortiment aan klassieke cd's. Tevens zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar.


Ragazze Quartet speelt Mendelssohn
klassiek concert
Ragazze Quartet speelt Mendelssohn
Op de Klassieke muziek-dag speelt het Ragazze Quartet een exclusief concert bij Boekhandel Feijn op zaterdag 30 september, 12.30 uur.

Over het Ragazze Quartet

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater en dans. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.
    
In 2012 tekenden de Ragazze een contract bij het label Channel Classics. De eerste twee Cd’s werden door de (inter)nationale pers lovend ontvangen: Vivere in maart 2013 en Česko in april 2015. Česko kreeg 5 sterren in de Volkskrant en een 10 in Luister. “Samen zetten ze akkoorden neer, alsof hun handen en armen bestuurd worden door één brein” schreef de Volkskrant. Hun derde Cd FourFourThree kwam uit in mei 2016 en kreeg de ‘Editor’s Choice’ Award in Gramophone.
Winactie!
winactie!
Winactie!
Streets of the world is een prachtig fotoboek en verslag van fotograaf Jeroen Swolfs' reis om de wereld. In 7 jaar deed hij maar liefst 195 landen aan en maakte hij een serie indrukwekkende foto's van het dagelijkse leven op straat.

Raad de straat en win het boek!
Alexandra Honings is de gelukkige winnaar van het het fotoboek!
Het huis met de Judasboom
actueel
Het huis met de Judasboom
Laura McVeigh was directeur van PEN International, een organisatie voor auteurs, en directeur van het Global Girls Fund. Ze komt oorspronkelijk uit Noord Ierland en woont tegenwoordig met haar familie afwisselend in Londen en op de Balearen. Het huis met de Judasboom is haar debuut.

Samar is vijftien jaar. Samar is Afghaans. En Samar is vluchteling. Samen met haar familie is ze op de vlucht voor de taliban die haar thuisland teisteren met radicale ideeën. Nu zitten ze in Rusland in een trein, die heen en weer rijdt. Ze stappen niet uit, want ze weten niet waar ze heen moeten. Samar neemt je mee naar het begin van haar verhaal, waarin zij laat zien wat de taliban voor invloed hadden op Afghanistan. We zien hoe haar familie langzaam verscheurd wordt door verdeeldheid, verdriet, maar vooral door onderdrukking. Hoewel Samar alles wordt ontnomen wat haar lief is, blijft ze hoop houden. Hoop op een betere wereld. Het huis met de judasboom is een hartverscheurende roman over het verliezen van je huis, land, cultuur en familie. En over het vinden van hoop op de donkerste dagen.
sept 2017 - mei 2018
leesclubs
sept 2017 - mei 2018
Ook aankomend seizoen heeft Boekhandel Feijn weer een aantal leesclubs. In groepen van 9 a 10 personen wordt er om de zes weken een boek besproken. De avonden worden voorgezeten door een deskundige voorzitter die de leesavond goed voorbereidt en doorspreekt met de andere leesclubvoorzitters. De avonden vinden plaats bij een van de deelnemers thuis en duren van 20.00 uur tot 22.00 uur. De avonden sluiten we af met een gedicht in de sfeer van het gelezen boek. Kosten voor een seizoen zijn €35.

Mocht u interesse hebben informeer bij boekhandel feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2017-2018

Vrijdag 8 september
kunst tot de nacht
Vrijdag 8 september
Vrijdag 8 september van 20.00 tot 23.30 uur vieren we de start van het culturele seizoen.

LOCAL HEROES

Tijdens deze muzikale en literaire avond ontvangen wij getalenteerde lokale auteurs en muzikanten en gaan wij samen de diepte in. We bespreken op creatieve wijze de drijfveren van het schrijverschap, de muse van de compositie, de extase van de perfecte ‘hook’, de spanning van het debuut en de eerste gillende fan. In de boksring van de boekhandel leggen auteurs elkaar het vuur aan de schenen en dagen muzikanten elkaar uit. Dit alles wordt kundig gemodereerd door het team van Feijn.

De toegang is gratis!
sept 2017 - may 2018
English Book Clubs
sept 2017 - may 2018
De Engelstalige leesclubs gaan alweer het zesde seizoen in, onder deskundige leiding van de heer Wim Wassenaar gepensioneerd docent Engels van het Willem Blaeu. De opzet is gelijk aan die van onze literaire leesclubs met dit verschil dat de avond geheel in het Engels is. Niet alleen de boekbespreking maar alles er omheen. In de praktijk komt u een mix tegen van native speakers en Nederlands of anderstaligen die graag een avondje Engels spreken. Mocht u interesse hebben informeer bij Boekhandel Feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2017-2018

Esther Verhoef - Nazomer
boek van de maand
Esther Verhoef - Nazomer
Esther Verhoef (‘s-Hertogenbosch, 1968) is een van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Er zijn meer dan 2 miljoen exemplaren van haar thrillers en romans verkocht. Verhoefs werk is in tal van landen verschenen en meermalen bekroond en genomineerd.

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…

In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu?

Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.
Arundhati Roy - The ministry of utmost happiness
Book of the month
Arundhati Roy - The ministry of utmost happiness
Welcome to our English section. If you're looking for the latest novels, thrillers, non-fiction titles, science fiction or fantasy, you've come to the right place!

About our book of the month

A dazzling, richly moving new novel by the internationally celebrated author of The God of Small Things.

The Ministry of Utmost Happiness takes us on an intimate journey of many years across the Indian subcontinent—from the cramped neighborhoods of Old Delhi and the roads of the new city to the mountains and valleys of Kashmir and beyond, where war is peace and peace is war. It is an aching love story and a decisive remonstration, a story told in a whisper, in a shout, through unsentimental tears and sometimes with a bitter laugh. Each of its characters is indelibly, tenderly rendered. Its heroes are people who have been broken by the world they live in and then rescued, patched together by acts of love—and by hope. The tale begins with Anjum—who used to be Aftab—unrolling a threadbare Persian carpet in a city graveyard she calls home. We encounter the odd, unforgettable Tilo and the men who loved her—including Musa, sweetheart and ex-sweetheart, lover and ex-lover; their fates are as entwined as their arms used to be and always will be. We meet Tilo’s landlord, a former suitor, now an intelligence officer posted to Kabul. And then we meet the two Miss Jebeens: the first a child born in Srinagar and buried in its overcrowded Martyrs’ Graveyard; the second found at midnight, abandoned on a concrete sidewalk in the heart of New Delhi. As this ravishing, deeply humane novel braids these lives together, it reinvents what a novel can do and can be. The Ministry of Utmost Happiness demonstrates on every page the miracle of Arundhati Roy’s storytelling gifts.
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
open podium
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
LAAT VAN JE HOREN!

Waar? In het minitheater van onze boekhandel.
Voor wie? Zangers, zangeressen, muzikanten, comedians, dichters, schrijvers, dj's, kleinkunstenaars, koren, theatergroepen etc.
Kosten? Het kost je niets! (Let wel: er staat geen vergoeding tegenover).
Hoe open is 'open'? Optredens op afspraak en na overleg. De winkel is namelijk niet voor alles even geschikt. Heavy Metal gaat 'm niet worden ;-) en soms willen we verschillende optredens kunnen combineren.
Aanmelden doe je via: .
Voordelen? exposure, (product/band)promotie, neem je live audiotracks op via onze installatie, neem een promotievideo op, vermelding in onze maandagenda in het Alkmaars Nieuwsblad, vermelding op onze websites, vermelding in onze digitale nieuwsbrief, vermelding op onze social media kanalen.
Publiek? Je staat voor de uitdaging om het bij ons winkelende publiek 'te pakken'. Verder nodig je natuurlijk je eigen mensen uit!
Afmetingen minitheater? 10m2 (mini dus!) met onhandige hoeken en een trappetje.
Max Porter - Verdriet is het ding met veren
Boek van het jaar 2016
Max Porter - Verdriet is het ding met veren
Maria Dueñas, Javier Marías, Griet op de Beeck en Lars Mytting gingen hem voor: Max Porter schreef hét boek van het jaar 2016.

Twee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte. Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai - tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal. Onverwacht humoristisch en waarlijk emotioneel: Verdriet is het ding met veren is een debuut om nooit meer te vergeten.

Tad Williams - The Witchwood Crown
fantasy | scifi book of the month
Tad Williams - The Witchwood Crown
Welcome to our English fantasy and scifisection. If you're looking for the latest titles and collectables, you've come to the right place!

About our book of the month

THE WITCHWOOD CROWN continues the story of Simon, servant boy made king and his queen, Miriamele, 30 years after the events of the concluding part of Memory, Sorrow and Thorn.

In TO GREEN ANGEL TOWER the might of the Storm King was conquered by The League of the Scroll. Now new troubles have come to the kingdom of Osten Ard, a world where humans, Norns and the Sithi can only live in peace for a little time before war raises its head....
Uitgebreid assortiment CD's
klassieke muziek
Uitgebreid assortiment CD's
Bij ons kunt u terecht voor de mooiste klassieke cd's. Ook zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar!

       
Flying Doctors met Yvonne de Boer
hard work, magic moments
Flying Doctors met Yvonne de Boer
Van 7 t/m 14 oktober fietst Yvonne ca 400 km in Tanzania voor Amref Flying Doctors. Ze slaapt elke dag op een nieuwe plek in de wildernis en staat oog in oog met wilde dieren zoals bavianen, zebra’s en giraffen. ook ontmoet zij de kleurrijke Masai.

Door deze tocht te gaan maken, steunt Yvonne Amref Flying Doctors de gezondheid van de lokale bevolking te verbeteren. Boekhandel Feijn steunt dit goede doel. Dat kunt u ook! Klik op de link hieronder en draag bij aan Flying Doctors.

Contact informatie

Boekhandel Feijn
Laat 47
1811 EB ALKMAAR

072 5409944

Openingstijden

13.00 - 18.00 maandag
09.00 - 18.00 dinsdag
09.00 - 18.00 woensdag
09.00 - 21.00 donderdag
09.00 - 18.00 vrijdag
09.00 - 17.00 zaterdag
12.00 - 17.00 zondag

Nieuwsbrief

Alles over boeken en klassieke muziek bij feijn.Joomla Extensions powered by Joobi