Boekhandel Feijn
De grootste boekhandel in Alkmaar met ruim assortiment in alle genres. Ook kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie in een van onze gezellige zitjes.


klassiek is ook feijn
Wij hebben een ruim assortiment aan klassieke cd's. Tevens zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar.


6 mei 14 uur: Anneke van Dok
signeersessie
6 mei 14 uur: Anneke van Dok
Op zaterdag 6 mei is vanaf 14.00 uur bij ons te gast: Anneke van Dok.

Anneke van Dok (1947) was behalve burgemeestervan Diemen, Velsen, Vlissingen en Niedorp ook staatssecretaris en Tweede Kamerlid. In 2014 debuteerde zij met de roman Het jaar van de held, in september 2015 verscheen Het recht van de sterkste.

In Twee keer woordwaarde ervaren Flora en Erik dat een schitterende carrière geen garantie vormt voor een aangename oude dag. Nadat ze hun machtspositie verloren, hield hun vriendschap geen stand, want ze hadden allebei schuld aan elkaars noodlot. Ze ontmoeten elkaar weer in een verweesde kerk waarin het luxueuze zorgcentrum Viventium is gehuisvest. Een listig woordspel leidt tot een echte zoektocht naar hun verleden. Overheerst de wanhoop, de wrok of het verlangen naar genegenheid? De roman geeft een uniek beeld van het Binnenhof, waar Flora en Erik vroeger hun machtsspel speelden.
Klaartje van Veldhoven - Normal gets you nowhere
CD van de Maand
Klaartje van Veldhoven - Normal gets you nowhere
Op Normal gets you Nowhere ontmoeten Klaartje van Veldhoven en musici uit de barokmuziek en de jazzwereld elkaar. Het zijn allen muzikanten met een drive om nieuw repertoire te creëren door over de bekende grenzen heen te kijken. De CD bevat nieuwe stukken van Rembrandt Frerichs, Erik Bosgraaf en Tony Overwater, met teksten van Klaartje van Veldhoven. Ook staan er stukken op uit de barokmuziek, waar de musici hun eigen kijk op geven. Deze zijn van onder andere Frescobaldi, Telemann en Buxtehude.

Nu in de winkel voor €16,99!
De weergekeerde bloem
boek van de maand
De weergekeerde bloem
“Gussinklo is een uniek denker en een weergaloos stilist.”

De symbiotische vriendschap tussen Marcel en Hajé is een wederzijds profiteren maar eigenlijk ook parasiteren op elkaars tegengesteld temperament: de één als gretig luisteraar en bewonderaar, die alles wat hem verteld wordt als een spons opzuigt, de ander die gestimuleerd daardoor de bronnen van zijn eigen creativiteit weer vindt. De balans in hun vriendschap verandert dramatisch bij het verschijnen van Lisette. Tot verbazing van Hajé blijken zij en Marcel op een dag opeens een relatie te hebben. Schokkender voor hem is dat Marcel achter zijn rug om een roman heeft geschreven, die niet veel later zijn glorieuze entree in de literaire wereld betekent.
sept 2016 - mei 2017
leesclubs
sept 2016 - mei 2017
Ook aankomend seizoen heeft Boekhandel Feijn weer een aantal leesclubs. In groepen van 9 a 10 personen wordt er om de zes weken een boek besproken. De avonden worden voorgezeten door een deskundige voorzitter die de leesavond goed voorbereidt en doorspreekt met de andere leesclubvoorzitters. De avonden vinden plaats bij een van de deelnemers thuis en duren van 20.00 uur tot 22.00 uur. De avonden sluiten we af met een gedicht in de sfeer van het gelezen boek. Kosten voor een seizoen zijn €35.

Mocht u interesse hebben informeer bij boekhandel feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2016-2017

sept 2016 - may 2017
English Book Clubs
sept 2016 - may 2017
De Engelstalige leesclubs gaan alweer het vijfde seizoen in, onder deskundige leiding van de heer Wim Wassenaar gepensioneerd docent Engels van het Willem Blaeu. De opzet is gelijk aan die van onze literaire leesclubs met dit verschil dat de avond geheel in het Engels is. Niet alleen de boekbespreking maar alles er omheen. In de praktijk komt u een mix tegen van native speakers en Nederlands of anderstaligen die graag een avondje Engels spreken. Mocht u interesse hebben informeer bij Boekhandel Feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2016-2017

Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
open podium
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
LAAT VAN JE HOREN!

Waar? In het minitheater van onze boekhandel.
Voor wie? Zangers, zangeressen, muzikanten, comedians, dichters, schrijvers, dj's, kleinkunstenaars, koren, theatergroepen etc.
Kosten? Het kost je niets! (Let wel: er staat geen vergoeding tegenover).
Hoe open is 'open'? Optredens op afspraak en na overleg. De winkel is namelijk niet voor alles even geschikt. Heavy Metal gaat 'm niet worden ;-) en soms willen we verschillende optredens kunnen combineren.
Aanmelden doe je via: .
Voordelen? exposure, (product/band)promotie, neem je live audiotracks op via onze installatie, neem een promotievideo op, vermelding in onze maandagenda in het Alkmaars Nieuwsblad, vermelding op onze websites, vermelding in onze digitale nieuwsbrief, vermelding op onze social media kanalen.
Publiek? Je staat voor de uitdaging om het bij ons winkelende publiek 'te pakken'. Verder nodig je natuurlijk je eigen mensen uit!
Afmetingen minitheater? 10m2 (mini dus!) met onhandige hoeken en een trappetje.
Max Porter - Verdriet is het ding met veren
Boek van het jaar 2016
Max Porter - Verdriet is het ding met veren
Maria Dueñas, Javier Marías, Griet op de Beeck en Lars Mytting gingen hem voor: Max Porter schreef hét boek van het jaar 2016.

Twee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte. Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai - tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal. Onverwacht humoristisch en waarlijk emotioneel: Verdriet is het ding met veren is een debuut om nooit meer te vergeten.

Uitgebreid assortiment CD's
klassieke muziek
Uitgebreid assortiment CD's
Bij ons kunt u terecht voor de mooiste klassieke cd's. Ook zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar!

Nu in de winkel

      
Flying Doctors met Yvonne de Boer
hard work, magic moments
Flying Doctors met Yvonne de Boer
Van 7 t/m 14 oktober fietst Yvonne ca 400 km in Tanzania voor Amref Flying Doctors. Ze slaapt elke dag op een nieuwe plek in de wildernis en staat oog in oog met wilde dieren zoals bavianen, zebra’s en giraffen. ook ontmoet zij de kleurrijke Masai.

Door deze tocht te gaan maken, steunt Yvonne Amref Flying Doctors de gezondheid van de lokale bevolking te verbeteren. Boekhandel Feijn steunt dit goede doel. Dat kunt u ook! Klik op de link hieronder en draag bij aan Flying Doctors.
Annalena McAfee - Hame
Book of the month
Annalena McAfee - Hame
Welcome to our English section. If you're looking for the latest novels, thrillers, non-fiction titles, science fiction or fantasy, you've come to the right place!

About our book of the month

Hame, n. Scottish form of ‘home’: a valued place regarded as a refuge or place of origin

In the wake of the breakdown of her relationship, Mhairi McPhail dismantles her life in New York and moves with her 9-year-old daughter, Agnes, to the remote Scottish island of Fascaray. Mhairi has been commissioned to write a biography of the late Bard of Fascaray, Grigor McWatt, a cantankerous poet with an international reputation.

But who was Grigor McWatt? Details of his past – his tough childhood and his war years as a commando – are elusive, and there is evidence of a mysterious love affair which Mhairi is determined to investigate. As she struggles to adapt to her new life, and put her own troubled past behind her, Mhairi begins to unearth the astonishing secret history of the poet regarded by many as the custodian of Fascaray’s – and Scotland’s – soul.

A dazzling, kaleidoscope of a novel, Hame layers extracts from Mhairi’s journal, Grigor’s letters and poems and his evocative writing about the island into a compelling narrative that explores identity, love and the universal quest for home.

Contact informatie

Boekhandel Feijn
Laat 47
1811 EB ALKMAAR

072 5409944

Openingstijden

13.00 - 18.00 maandag
09.00 - 18.00 dinsdag
09.00 - 18.00 woensdag
09.00 - 21.00 donderdag
09.00 - 18.00 vrijdag
09.00 - 17.00 zaterdag
12.00 - 17.00 zondag

Nieuwsbrief

Alles over boeken en klassieke muziek bij feijn.Joomla Extensions powered by Joobi