Kijken Kijken Kopen bij Feijn!
Zondag 6 mei een humoristische voorstelling in ons minitheater.


6 mei: theater bij Feijn!
Doodle your day is de titel van een absurde, humoristische voorstelling over de zoektocht naar de mens achter de lijstjes, doodles en stickers.

10% korting
Exclusieve aanbieding bij Feijn: 10% korting op alle Engelstalige Lonely Planet reisgidsen in de maand mei!

Els van Diggele bij Feijn!
Donderdag 7 juni is Els van Diggele bij ons te gast om te praten over haar boek "We haten elkaar meer dan de Joden".

Boekhandel Feijn
De grootste boekhandel in Alkmaar met ruim assortiment in alle genres. Ook kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie in een van onze gezellige zitjes.


klassiek is ook feijn
Wij hebben een ruim assortiment aan klassieke cd's. Tevens zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar.


Kijken Kijken Kopen
Zondag 6 mei: theatervoorstelling
Kijken Kijken Kopen
Zondag 6 mei: theatervoorstelling DOODLE YOUR DAY
De ‘bullet journal’ als bijbel. Je hele leven op orde door één enkel boekje met lijstjes van je meest briljante ideeën, persoonlijke doelen en to do’s. Zou dat niet fantastisch zijn? Met de bulletjournal hoef je je nooit meer LOST te voelen. Als je jezelf dreigt kwijt te raken kijk je even in je ‘doelen’- of ‘wat vond ik ook alweer leuk’-lijstje. In deze persoonlijke bijbel creëer je een wereld waarin je grenzeloos kan zijn wie je wilt zijn.

DOODLE YOUR DAY is een absurde, humoristische voorstelling over de zoektocht naar de mens achter de lijstjes, doodles en stickers. Over het spanningsveld tussen maakbaarheid en realiteit.

OVER DE MAKERS
Stella van den Sigtenhorst en Lusanne Arts, beiden afgestudeerd als actrice, maken voorstellingen waarbij ze een persoonlijke karaktereigenschap onder de loep nemen en vertalen naar de hedendaagse maatschappij. Zo ging ‘Laat je billen zien’ (Parade 2017) over hun ogenschijnlijke braafheid. De twee actrices vinden elkaar in hun spelplezier en gekte en maken luchtige, humoristische voorstellingen met een serieuze ondertoon.
Spel, concept - Stella van den Sigtenhorst, Lusanne Arts
Regie Céline Hoex

De toegang is gratis!
Zondagskind
Zaterdag 12 mei: boekpresentatie
Zondagskind
Zaterdag 12 mei: multimedia presentatie poëziebundel Zondagskind
De titel is een selectie uit vroeger en recenter werk van Kees de Ruwe: vijftig gedichten en een verhaal. Ze vormen de neerslag van wat hij in de loop der jaren heeft beleefd aan mensen, aan schoonheid, liefde, verdriet en boosheid. De illustraties van Isabel van Daesdonk maken het geheel op uiterst harmonieuze wijze compleet.

Kees de Ruwe is geboren en getogen Nijmegenaar en al van jongs af aan bezig met schrijven. Wanneer zijn drukke bestaan het toeliet, schreef hij columns, gedichten, liedteksten en korte verhalen.

De toegang is gratis!
Els van Diggele
Donderdag 7 juni: boekpresentatie
Els van Diggele
Donderdag 7 juni is om 19.00 uur bij ons te gast historica en journaliste Els van Diggele. Zij schreef schreef een drieluik over onderlinge conflicten, waarvan "We haten elkaar meer dan de Joden" het laatste deel is. Els woonde lange tijd in Ramalah.

OVER HET BOEK
De broederstrijd, een constante in de Palestijnse geschiedenis, blijft verborgen achter schermen van de wereldpolitiek, terwijl de gewone Palestijn er dagelijks schade van ondervindt. Tien jaar na de burgeroorlog tussen Hamas en Fatah lijkt een onafhankelijke Palestijnse staat een gepasseerd station en stevenen de Palestijnen af op hun eigen tweestatenoplossing. Els van Diggele bezoekt dissidenten en goed geïnformeerde onafhankelijke Palestijnen om zich een goed beeld te vormen van de dagelijkse werkelijkheid in de door Israël bezette gebieden.

De Volkskrant omschreef het boek als een ‘ontluisterende schets van Palestijnse broederstrijd’ en waardeerde het met ★★★★★ sterren. De NRC (★★★★) schreef erover: ‘Zelden heeft een buitenstaander de diepe onderlinge verdeeldheid van de Palestijnen zo onbarmhartig blootgelegd. Een onthutsend boek.’

De toegang is gratis!
Lonely Planet
10% korting
Lonely Planet
Exclusieve aanbieding bij Feijn: in de maand mei ontvangt u maar liefst 10% korting op alle Engelstalige Lonely Planet reisgidsen. De vakantie begint dit jaar al vroeg!
Nino Haratischwili - Het achste leven
Boek van het jaar 2017
Nino Haratischwili - Het achste leven
Maria Dueñas, Javier Marías, Griet op de Beeck, Lars Mytting en Max Porter gingen haar voor: Nino Haratischwili schreef hét boek van het jaar 2017.

Een monumentaal, Tolstojesk familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Acht levens van één Georgische familie, beginnend in een kleine stad tussen Georgië en Azerbaidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig een gevaar. Niza is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Zij woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, maar ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, het wegvallen van het IJzeren Gordijn en de perestrojka.
Ontdek de boeken van de films
boekverfilmingen
Ontdek de boeken van de films
Nederland is massaal aan het bingen. Meer dan alle andere landen om ons heen houden wij Nederlanders ervan om film na film en serie na serie te bekijken op de diverse streaming services. Bij Feijn zijn wij ook niet vies van een avondje op de bank ploffen, maar als we die film dan gaan kijken...

Boekverfilmingen

- Truman Capote
- Still Alice
- P.S. I love you
- Het diner
- Nooit meer slapen
- Hoe duur was de suiker
- Millennium
- Komt een vrouw bij de dokter
- The hours
- Oorlogswinter
- Twilight
- The other woman
- To kill a mockingbird
- 12 years a slave
Sei Shonagon - Het hoofdkussenboek
boek van de maand
Sei Shonagon - Het hoofdkussenboek
Sei Shonagon was een hofdame in het tiende-eeuwse Japan, de hoogtijdagen van het keizerlijk hof. Ze tekende alles op wat haar aantrok of afstootte in haar omgeving en schetst zo een uniek portret van een gesloten wereld waarin poëzie, de liefde en een hoogontwikkeld gevoel voor ritueel de toon aangeven. Met de nodige spot karakteriseert ze de hovelingen die haar omringen; fijngevoelig beschrijft ze haar eigen avontuurtjes, haar teleurstellingen en het verstrijken van de seizoenen. Ze klinkt vaak vertrouwd en ondeugend en houdt van lijstjes zoals we die nu ook kunnen maken, maar dan mooier en exotischer:

Dingen waarvan je hart sneller gaat kloppen
- Mussen met jongen
- Een plek voorbijlopen waar kleine kinderen zitten te spelen
- In een Chinese spiegel kijken die wat beslagen is
- Een jonge edelman die halthoudt met zijn koets om iets te vragen
- Je wast je haar, maakt je op en trekt kleren aan die heerlijk geuren naar wierook. Ook als je ergens zit waar niemand in het bijzonder je ziet, geeft het je een zalig gevoel van binnen
- Op een avond waarop je een bezoeker verwacht, springt je hart al op door het gekletter van regen en het gerammel van de wind
Stephen Fry - Mythos
Book of the month
Stephen Fry - Mythos
Welcome to our English section. If you're looking for the latest novels, thrillers, non-fiction titles, science fiction or fantasy, you've come to the right place!

About our book of the month

No one loves and quarrels, desires and deceives as boldly and brilliantly as Greek gods and goddesses. They are like us, only more so - their actions and adventures scrawled across the heavens above.

From the birth of the universe to the creation of humankind, Stephen Fry - who fell in love with these stories as a child - retells these myths for our tragic, comic, fateful age. Witness Athena born from the cracking open of Zeus's great head and follow Persephone down into the dark realm of Hades. Experience the terrible and endless fate of Prometheus after his betrayal of Zeus and shiver as Pandora opens her jar of evil torments.

The Greek gods are the best and worst of us, and in Stephen Fry's hands they tell us who we are. Mythos - smart, funny, and above all great fun - is the retelling we deserve by a man who has been entertaining the nation for over four decades.
Richard Morgan - Altered Carbon
fantasy | scifi book of the month
Richard Morgan - Altered Carbon
Welcome to our English fantasy and scifisection. If you're looking for the latest titles and collectables, you've come to the right place!

About our book of the month

Four hundred years from now mankind is strung out across a region of interstellar space inherited from an ancient civilization discovered on Mars. The colonies are linked together by the occasional sublight colony ship voyages and hyperspatial data-casting. Human consciousness is digitally freighted between the stars and downloaded into bodies as a matter of course.

But some things never change. So when ex-envoy, now-convict Takeshi Kovacs has his consciousness and skills downloaded into the body of a nicotine-addicted ex-thug and presented with a catch-22 offer, he really shouldn’t be surprised. Contracted by a billionaire to discover who murdered his last body, Kovacs is drawn into a terrifying conspiracy that stretches across known space and to the very top of society.
sept 2017 - mei 2018
leesclubs
sept 2017 - mei 2018
Ook aankomend seizoen heeft Boekhandel Feijn weer een aantal leesclubs. In groepen van 9 a 10 personen wordt er om de zes weken een boek besproken. De avonden worden voorgezeten door een deskundige voorzitter die de leesavond goed voorbereidt en doorspreekt met de andere leesclubvoorzitters. De avonden vinden plaats bij een van de deelnemers thuis en duren van 20.00 uur tot 22.00 uur. De avonden sluiten we af met een gedicht in de sfeer van het gelezen boek. Kosten voor een seizoen zijn €35.

Mocht u interesse hebben informeer bij boekhandel feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2017-2018

           
sept 2017 - may 2018
English Book Clubs
sept 2017 - may 2018
De Engelstalige leesclubs gaan alweer het zesde seizoen in, onder deskundige leiding van de heer Wim Wassenaar gepensioneerd docent Engels van het Willem Blaeu. De opzet is gelijk aan die van onze literaire leesclubs met dit verschil dat de avond geheel in het Engels is. Niet alleen de boekbespreking maar alles er omheen. In de praktijk komt u een mix tegen van native speakers en Nederlands of anderstaligen die graag een avondje Engels spreken. Mocht u interesse hebben informeer bij Boekhandel Feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2017-2018

Graham Swift - Mothering Sunday Colson Whitehead - Underground railroad Elizabeth Strout - My name is Lucy Barton Emma Donoghue - The wonder Nabokov - Lolita
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
open podium
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
LAAT VAN JE HOREN!

Waar? In het minitheater van onze boekhandel.
Voor wie? Zangers, zangeressen, muzikanten, comedians, dichters, schrijvers, dj's, kleinkunstenaars, koren, theatergroepen etc.
Kosten? Het kost je niets! (Let wel: er staat geen vergoeding tegenover).
Hoe open is 'open'? Optredens op afspraak en na overleg. De winkel is namelijk niet voor alles even geschikt. Heavy Metal gaat 'm niet worden ;-) en soms willen we verschillende optredens kunnen combineren.
Aanmelden doe je via: .
Voordelen? exposure, (product/band)promotie, neem je live audiotracks op via onze installatie, neem een promotievideo op, vermelding in onze maandagenda in het Alkmaars Nieuwsblad, vermelding op onze websites, vermelding in onze digitale nieuwsbrief, vermelding op onze social media kanalen.
Publiek? Je staat voor de uitdaging om het bij ons winkelende publiek 'te pakken'. Verder nodig je natuurlijk je eigen mensen uit!
Afmetingen minitheater? 10m2 (mini dus!) met onhandige hoeken en een trappetje.
Uitgebreid assortiment CD's
klassieke muziek
Uitgebreid assortiment CD's
Bij ons kunt u terecht voor de mooiste klassieke cd's. Ook zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar!

                   

Contact informatie

Boekhandel Feijn
Laat 47
1811 EB ALKMAAR

072 5409944

Openingstijden

13.00 - 18.00 maandag
09.00 - 18.00 dinsdag
09.00 - 18.00 woensdag
09.00 - 21.00 donderdag
09.00 - 18.00 vrijdag
09.00 - 17.00 zaterdag
12.00 - 17.00 zondag

Nieuwsbrief

Alles over boeken, klassieke muziek en evenementen bij feijn.Joomla Extensions powered by Joobi