Dinsdag 14 november 19.30 uur
Lezing Chinadeskundige Jan van der Putten bij Feijn!


Zaterdag 25 november 19.30 uur
Lezing Govert Jan Bach - Das Weihnachtsoratorium


Boekhandel Feijn
De grootste boekhandel in Alkmaar met ruim assortiment in alle genres. Ook kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie in een van onze gezellige zitjes.


klassiek is ook feijn
Wij hebben een ruim assortiment aan klassieke cd's. Tevens zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar.


Zaterdag 11 november 14.00 uur
Singer songwriter Stan Vreeken met band op bookshelf tour bij Feijn!


Stan Vreeken - bookshelf-tour
concert 11 november
Stan Vreeken - bookshelf-tour
Op zaterdag 11 november is bij ons te gast singer-songwriter Stan Vreeken! Hij doet deze middag om 14.00 uur Alkmaar aan.

29 september verschijnt ‘post-it notes & postcards’, de debuut-EP van Stan Vreeken. De plaat is een collectie van uitnodigende, tekstueel gelaagde popliedjes, waarin Vreeken via kleine, alledaagse metaforen grote en persoonlijke thema's als verlies, depressie en liefde aanvliegt. Dit najaar speelt hij met een speciale bookshelf-tour in verschillende boekwinkels in Nederland, waaronder Feijn.

‘post-it notes & postcards’ verschijnt niet op vinyl of compact disc, maar in boekvorm. Het prachtige, door kunstenaar Daan Muller vormgegeven boekwerk bevat zes popliedjes die zich laten lezen als miniatuurverhalen; liedjes voor op de boekenplank.

De toegang is uiteraard gratis!
Lezing China vs VS - Jan van der Putten
lezing 14 november
Lezing China vs VS - Jan van der Putten
China en de VS op ramkoers is de omineuze titel van de lezing van buitenlandjournalist, Volkskrant correspondent en China deskundige Jan van der Putten.

De opkomende wereldmacht China en de heersende wereldmacht Amerika botsen steeds vaker. Sinds 1500 is het zestien keer voorgekomen dat een gevestigde grootmacht werd uitgedaagd door een rijk in opmars. Twaalf keer leidde dat tot oorlog, twee keer zelfs tot een wereldoorlog. Wordt het inderdaad oorlog tussen ’s werelds grootste economieën? Of wegen hun gemeenschappelijke belangen zwaarder dan verhit nationalisme en superioriteitsgevoel?

De lezing op dinsdag 14 november start om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Kaarten voor deze avond à €3,50 zijn verkrijgbaar aan onze kassa.
Lezing Govert Jan Bach - Weihnachtsoratorium
lezing 25 november 19.30 uur
Lezing Govert Jan Bach - Weihnachtsoratorium
Nazaat van J.S. Bach: Govert Jan Bach geeft zaterdag 25 november een lezing over Das Weihnachtsoratorium.

Govert Jan Bach (Den Haag, 7 mei 1947) is een Nederlands programmamaker en auteur over klassieke muziek. Hij is gespecialiseerd in het leven en de werken van de componist Johann Sebastian Bach en auteur van luisterboeken over diens Matthäus-Passion, Johannes-Passion, het Weihnachtsoratorium en een over de grote invloed van Maarten Luther op Johann Sebastian Bach.

Inloop vanaf 19.00 uur. Kaarten voor deze avond à €5,00 zijn verkrijgbaar aan onze kassa.

Bent u lid van een koor? Dan betaalt u slechts €2,50!

sept 2017 - mei 2018
leesclubs
sept 2017 - mei 2018
Ook aankomend seizoen heeft Boekhandel Feijn weer een aantal leesclubs. In groepen van 9 a 10 personen wordt er om de zes weken een boek besproken. De avonden worden voorgezeten door een deskundige voorzitter die de leesavond goed voorbereidt en doorspreekt met de andere leesclubvoorzitters. De avonden vinden plaats bij een van de deelnemers thuis en duren van 20.00 uur tot 22.00 uur. De avonden sluiten we af met een gedicht in de sfeer van het gelezen boek. Kosten voor een seizoen zijn €35.

Mocht u interesse hebben informeer bij boekhandel feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2017-2018

           
sept 2017 - may 2018
English Book Clubs
sept 2017 - may 2018
De Engelstalige leesclubs gaan alweer het zesde seizoen in, onder deskundige leiding van de heer Wim Wassenaar gepensioneerd docent Engels van het Willem Blaeu. De opzet is gelijk aan die van onze literaire leesclubs met dit verschil dat de avond geheel in het Engels is. Niet alleen de boekbespreking maar alles er omheen. In de praktijk komt u een mix tegen van native speakers en Nederlands of anderstaligen die graag een avondje Engels spreken. Mocht u interesse hebben informeer bij Boekhandel Feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2017-2018

Charles Bukowski - This then
poetry corner
Charles Bukowski - This then
it's the same as before
or the other time
or the time before that.
here's a cock
and here's a cunt
and here's trouble.

only each time
you think
well now I've learned:
I'll let her do that
and I'll do this,
I no longer want it all,
just some comfort
and some sex
and only a minor
love.

now I'm waiting again
and the years run thin.
I have my radio
and the kitchen walls
are yellow.
I keep dumping bottles
and listening
for footsteps.

I hope that death contains
less than this.
Irvin Yalom - Dicht bij het einde, terug naar het begin
boek van de maand
Irvin Yalom - Dicht bij het einde, terug naar het begin
Heb geen spijt van de dingen die je niet hebt gedaan. Zorg dat je tevreden bent met het leven dat je leidt. Wees goed voor jezelf en voor anderen. Dat zijn drie levenslessen die Irvin Yalom leerde in zijn lange loopbaan als psychiater en als schrijver. In zijn memoires kijkt hij terug op zijn eigen bewogen leven.

Als jongen in een joods-Russisch gezin dat kort na de Eerste Wereldoorlog naar Amerika is geëmigreerd, is het lezen van boeken voor de jonge Irvin de enige manier om te ontsnappen aan het ‘geestelijke getto’ waarin hij opgroeit. In de literatuur vindt hij een schuilplaats, een alternatieve werkelijkheid, een bron van inspiratie en wijsheid. Het schrijven van romans zou voor hem het hoogste blijven wat je als mens kunt bereiken – al koos hij uiteindelijk voor een loopbaan als psychiater.

Zijn leven lang bleef Yalom gefascineerd door de verhalen die zijn patiënten hem toevertrouwden. Het zijn deze verhalen die hem als wetenschapper inspireerden, en die de basis zouden vormden voor zijn boeken – die niet alleen voor hemzelf, maar ook voor lezers over de hele wereld een schuilplaats werden.

Dicht bij het einde, terug naar het begin is het persoonlijkste boek dat de bestsellerauteur, van onder andere Nietzsches tranen (31ste druk), De Schopenhauer-kuur (17de druk) en Het raadsel Spinoza (17de druk), tot nu toe schreef. Het maakt de cirkel van zijn leven rond.
Ben Okri - The magic lamp
Book of the month
Ben Okri - The magic lamp
Welcome to our English section. If you're looking for the latest novels, thrillers, non-fiction titles, science fiction or fantasy, you've come to the right place!

About our book of the month

Twenty-five stories, twenty-five paintings, five years to write, ten years to paint. This is an extraordinary collaboration between artist and artist: the Booker Prize-winning writer Ben Okri and the painter Rosemary Clunie. Together they have created a world, and peopled it with dreams.

Twenty-five fairy tales for adults, these narratives are a response to our times, informed by our world but not limited by it, imaginative, enchanting, haunting – both prescient and prophetic. Twenty-five original paintings, beautiful, playful, intimate, dreamlike, these works pull you in to a land of colour and vision.

Who can say which came first, the word or image, when both grew together out of a long friendship and a creative symbiosis. What if Calvino and Magritte had combined inspiration? What if we could see our world again with a child's eyes? What if there really is a magic lamp?
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
open podium
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
LAAT VAN JE HOREN!

Waar? In het minitheater van onze boekhandel.
Voor wie? Zangers, zangeressen, muzikanten, comedians, dichters, schrijvers, dj's, kleinkunstenaars, koren, theatergroepen etc.
Kosten? Het kost je niets! (Let wel: er staat geen vergoeding tegenover).
Hoe open is 'open'? Optredens op afspraak en na overleg. De winkel is namelijk niet voor alles even geschikt. Heavy Metal gaat 'm niet worden ;-) en soms willen we verschillende optredens kunnen combineren.
Aanmelden doe je via: .
Voordelen? exposure, (product/band)promotie, neem je live audiotracks op via onze installatie, neem een promotievideo op, vermelding in onze maandagenda in het Alkmaars Nieuwsblad, vermelding op onze websites, vermelding in onze digitale nieuwsbrief, vermelding op onze social media kanalen.
Publiek? Je staat voor de uitdaging om het bij ons winkelende publiek 'te pakken'. Verder nodig je natuurlijk je eigen mensen uit!
Afmetingen minitheater? 10m2 (mini dus!) met onhandige hoeken en een trappetje.
Max Porter - Verdriet is het ding met veren
Boek van het jaar 2016
Max Porter - Verdriet is het ding met veren
Maria Dueñas, Javier Marías, Griet op de Beeck en Lars Mytting gingen hem voor: Max Porter schreef hét boek van het jaar 2016.

Twee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte. Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai - tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal. Onverwacht humoristisch en waarlijk emotioneel: Verdriet is het ding met veren is een debuut om nooit meer te vergeten.

Jay Kristoff - Godsgrave
fantasy | scifi book of the month
Jay Kristoff - Godsgrave
Welcome to our English fantasy and scifisection. If you're looking for the latest titles and collectables, you've come to the right place!

About our book of the month

A ruthless young assassin continues her journey for revenge in this new epic fantasy from New York Times bestselling author Jay Kristoff. Assassin Mia Corvere has found her place among the Blades of Our Lady of Blessed Murder, but many in the Red Church ministry think she’s far from earned it. Plying her bloody trade in a backwater of the Republic, she’s no closer to ending Consul Scaeva and Cardinal Duomo, or avenging her familia. And after a deadly confrontation with an old enemy, Mia begins to suspect the motives of the Red Church itself.
Uitgebreid assortiment CD's
klassieke muziek
Uitgebreid assortiment CD's
Bij ons kunt u terecht voor de mooiste klassieke cd's. Ook zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar!

           
Flying Doctors met Yvonne de Boer
hard work, magic moments
Flying Doctors met Yvonne de Boer
Van 7 t/m 14 oktober fietst Yvonne ca 400 km in Tanzania voor Amref Flying Doctors. Ze slaapt elke dag op een nieuwe plek in de wildernis en staat oog in oog met wilde dieren zoals bavianen, zebra’s en giraffen. ook ontmoet zij de kleurrijke Masai.

Door deze tocht te gaan maken, steunt Yvonne Amref Flying Doctors de gezondheid van de lokale bevolking te verbeteren. Boekhandel Feijn steunt dit goede doel. Dat kunt u ook! Klik op de link hieronder en draag bij aan Flying Doctors.

Contact informatie

Boekhandel Feijn
Laat 47
1811 EB ALKMAAR

072 5409944

Openingstijden

13.00 - 18.00 maandag
09.00 - 18.00 dinsdag
09.00 - 18.00 woensdag
09.00 - 21.00 donderdag
09.00 - 18.00 vrijdag
09.00 - 17.00 zaterdag
12.00 - 17.00 zondag

Nieuwsbrief

Alles over boeken en klassieke muziek bij feijn.Joomla Extensions powered by Joobi