Boekhandel Feijn
De grootste boekhandel in Alkmaar met ruim assortiment in alle genres. Ook kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie in een van onze gezellige zitjes.


klassiek is ook feijn
Wij hebben een ruim assortiment aan klassieke cd's. Tevens zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar.


Herfstlezen
Bij ons vindt u altijd genoeg te bladeren!feijne feestdagen...
beginnen bij Boekhandel Feijn.4 december 14.00 uur: Pieter Webeling
signeersessie
4 december 14.00 uur: Pieter Webeling
Zondag 4 december vanaf 14.00 uur is bij ons te gast Pieter Webeling, auteur van Veertig dagen, De lach en de dood en zijn laatst verschenen roman: Het uur van de vlinder. Verder schrijft hij scenario's en grote portretterende interviews. Zijn werk is internationaal vertaald. De filmrechten van zijn roman De lach en de dood zijn verkocht aan een Duitse filmmaatschappij.
10 december 16.00 uur: Judith Flapper & Arjen Houterman
boekpresentatie
10 december 16.00 uur: Judith Flapper & Arjen Houterman
Zaterdagmiddag 10 december om 16.00 uur presenteren Judith Flapper en Arjen Houterman hun nieuwe boek: "Leven in balans".

Over het boek

Het boek gaat over een nieuwe mensbenadering die uitgaat van jouw persoonlijke missie. Met emoties als wegwijzers naar meer balans en geluk. En met handreikingen voor een communicatie in verbinding voor al je relaties. Een stap in persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

U bent van harte welkom om de presentatie bij te wonen!
12 december 20.00 uur: Roxane van Iperen
lezing / boekpresentatie
12 december 20.00 uur: Roxane van Iperen
Dinsdagavond 13 december is vanaf 20.00 uur bij ons te gast Roxane van Iperen, auteur van Schuim der aarde.

Over Roxane

Roxane van Iperen (1976) is jurist, strateeg en publicist. Ze combineert een zakelijke adviespraktijk met onderzoek en publicaties, met name gericht op politiek, (bedrijfs)ethiek en mensenrechten. In de aanloop van de Olympische Spelen, die dit jaar in Rio de Janeiro worden gehouden, reist ze als gastcorrespondent door Brazilië en schrijft ze achtergrondreportages voor De Correspondent.

Kaarten à €5 zijn nu verkrijgbaar aan onze kassa en vanaf 19.30 uur op de avond zelf.
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
open podium
Zaterdagen 14.00-15.00 uur: open podium
LAAT VAN JE HOREN!

Waar? In het minitheater van onze boekhandel.
Voor wie? Zangers, zangeressen, muzikanten, comedians, dichters, schrijvers, dj's, kleinkunstenaars, koren, theatergroepen etc.
Kosten? Het kost je niets! (Let wel: er staat geen vergoeding tegenover).
Hoe open is 'open'? Optredens op afspraak en na overleg. De winkel is namelijk niet voor alles even geschikt. Heavy Metal gaat 'm niet worden ;-) en soms willen we verschillende optredens kunnen combineren.
Aanmelden doe je via: .
Voordelen? exposure, (product/band)promotie, neem je live audiotracks op via onze installatie, neem een promotievideo op, vermelding in onze maandagenda in het Alkmaars Nieuwsblad, vermelding op onze websites, vermelding in onze digitale nieuwsbrief, vermelding op onze social media kanalen.
Publiek? Je staat voor de uitdaging om het bij ons winkelende publiek 'te pakken'. Verder nodig je natuurlijk je eigen mensen uit!
Afmetingen minitheater? 10m2 (mini dus!) met onhandige hoeken en een trappetje.
sept 2016 - mei 2017
leesclubs
sept 2016 - mei 2017
Ook aankomend seizoen heeft Boekhandel Feijn weer een aantal leesclubs. In groepen van 9 a 10 personen wordt er om de zes weken een boek besproken. De avonden worden voorgezeten door een deskundige voorzitter die de leesavond goed voorbereidt en doorspreekt met de andere leesclubvoorzitters. De avonden vinden plaats bij een van de deelnemers thuis en duren van 20.00 uur tot 22.00 uur. De avonden sluiten we af met een gedicht in de sfeer van het gelezen boek. Kosten voor een seizoen zijn €35.

Mocht u interesse hebben informeer bij boekhandel feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2016-2017

sept 2016 - may 2017
English Book Clubs
sept 2016 - may 2017
De Engelstalige leesclubs gaan alweer het vijfde seizoen in, onder deskundige leiding van de heer Wim Wassenaar gepensioneerd docent Engels van het Willem Blaeu. De opzet is gelijk aan die van onze literaire leesclubs met dit verschil dat de avond geheel in het Engels is. Niet alleen de boekbespreking maar alles er omheen. In de praktijk komt u een mix tegen van native speakers en Nederlands of anderstaligen die graag een avondje Engels spreken. Mocht u interesse hebben informeer bij Boekhandel Feijn of stuur een e-mail naar indien er plaats is kunt u ook tijdens het seizoen instromen.

Seizoen 2016-2017

Uitgebreid assortiment CD's
klassieke muziek
Uitgebreid assortiment CD's
Bij ons kunt u terecht voor de mooiste klassieke cd's. Ook zijn wij de Klassieke Zaken specialist in Alkmaar!

Nu in de winkel

      
Griselda Molemans - De vergeten krijgers
Boek van de Maand
Griselda Molemans - De vergeten krijgers
De vergeten krijgers onthult de waarheid over de zogeheten Birma-Thailanduitkering, het smartengeld voor alle ex-dwangarbeiders, en de Japanse dwangprostitutie langs de Birmaspoorweg. Maar bovenal is het een hommage aan de afstammelingen van Afrikaanse krijgers, en de vele andere etnische Nederlanders die het ultieme offer voor de Nederlandse vlag gebracht hebben zonder dat ze ooit erkenning hebben gekregen voor al het leed dat hun ten deel viel.

Lucie Horsch - Vivaldi
CD van de Maand
Lucie Horsch - Vivaldi
Ze is nog een tiener, maar nu al de hoop van de complete blokfl uitminnende wereld. Wat Lucie Horsch aan passie, elan en nuance uit het klinkend stukje hout weet te halen, grenst aan het ongeloofl ijke. Op haar debuut-cd wekt de jonge blokfl uitiste Antonio Vivaldi tot leven met meeslepende concerten als La tempesta di mare en een bijzondere bewerking van De lente uit De vier jaargetijden. Bovendien biedt de cd diverse bonustracks en is het zelfs mogelijk om even naast Lucie als solist mee te spelen.

Nu in de winkel voor €19,99
Max Porter - Grief is the thing with feathers
Book of the month
Max Porter - Grief is the thing with feathers
Welcome to our English section. If you're looking for the latest novels, thrillers, non-fiction titles, science fiction or fantasy, you've come to the right place!

About our book of the month

"This book is much more than the sum of its parts. Risking the rigours of its intellectual and aesthetic endeavour through extreme compression, Porter’s story becomes a profound meditation on the difficulty of writing about love and loss. The only way to do it is ... to begin. So, random memories, thoughts, scraps of conversations become the book. In the end, it’s Crow itself, that “thing with feathers”, that forces articulation, wresting narrative from out of a private place and putting it on to the page."

The Guardian
Word nu lid en ontvang 3 nummers gratis
klassieke zaken
Word nu lid en ontvang 3 nummers gratis
Speciale aanbieding geldig tot en met december 2016: ontvang 3 magazines helemaal gratis!

Contact informatie

Boekhandel Feijn
Laat 47
1811 EB ALKMAAR

072 5409944

Openingstijden

13.00 - 18.00 maandag
09.00 - 18.00 dinsdag
09.00 - 18.00 woensdag
09.00 - 21.00 donderdag
09.00 - 18.00 vrijdag
09.00 - 17.00 zaterdag
12.00 - 17.00 zondag

Nieuwsbrief

Alles over boeken en klassieke muziek bij feijn.Joomla Extensions powered by Joobi